Team Sparebank 1 Jevnaker

Team Sparebank 1 Jevnaker er et privat skøytelag som består av søskenparet Maren og Sverre Haugli. De siste årene har vi begge vært på landslaget. Maren er beste norske kvinnelige skøyteløper og Sverre er nest beste allrounder etter Håvard Bøkko på herresiden.

Til tross for disse resultatene oppnådde vi ikke de målene og den utviklingen vi ønsket, og vi fikk ikke lov til å gjøre de forandringene vi mente var nødvendig på landslaget. Vi har evaluert oss selv og er klare for å jobbe beinhardt for å nå toppen. For å nå våre drømmer og mål har vi valgt å satse på egenhånd.


Sverre Haugli (25 år)

- Bosatt på Jevnaker
- Bachelor utdanning i økonomi
- Fulltids skøyteløper
- Web: www.sverrehaugli.com

Meritter:
- Nest beste allrounder sesongen 2007/08
- Sølv Allround NM
- Sølv NM 10 000m
- 10. pl EM Allround, Kolumna
- 11. pl VM Allround, Berlin
- 1 seier lagtempo for Norge
- 1 regjerende norsk rekord: lagtempo


Maren Haugli (23 år)

- Bosatt i Hønefoss
- Student ved HiBu, Økonomi/adm.
- Fulltidsskøyteløper
- Web: www.marenhaugli.com

Meritter:
- 5. pl 5000m VM Enkeltdistanser 2007
- 8. pl 5000m OL i Torino, 2006
- 5. pl VM Allround 2006
- 5. pl EM 2006
- 4 regjerende norske rekorder
(1500m, 3000m, 5000m og liten firkamp)


Hva innebærer det å være fulltidsskøyteløper?
Mange tror at vi vintersportsutøvere først begynner å trene når snøen og isen kommer på høsten. Slik er det altså ikke. Vi starter å trene i slutten av april og i løpet av et år trener vi omkring 1000 timer. Vi trener mellom 9-13 økter per uke, og må være 100 % "committed" for å lykkes. Vi må være " 24 timersutøvere" der trening, kosthold og hvile settes i fokus. I tillegg må vi ha det moro, og for å fungere optimalt er planlegging og strukturering av hverdagen en nødvendighet.


Vår målsetning
Allerede denne sesongen har vi som mål å hevde oss i verdenstoppen og etablere oss blant de 10 beste i World Cup og mesterskap. OL i Vancouver er både det store målet og den store drømmen, og her skal vi ta ytterlige steg mot de aller beste og utfordre disse på en skikkelig måte.


Hvordan skal vi lykkes med våre målsetninger?
Gjennom hard og målrettet trening skal vi være optimalt forberedt. Vi skal ikke trene mest, men trene smartest og bruke de erfaringene vi skaffer oss til å gjøre oss enda bedre. Vi skal ha det moro og oppfattes som profesjonelle, men samtidig lekende. Vi skal tørre å evaluere oss kontinuerlig og bruke hver dag til å gjøre oss enda bedre. Et solid støtteapparat og et team bestående av dyktige fagpersoner skal kvalitetssikre vårt arbeide. Knut Andreas Ramsrud (34) er hovedtrener for oss og har den daglige oppfølgingen. Han er Hønefossgutt og var trener for oss i tiden før vi kom på landslaget. I tillegg kommer Hans Trygve Kristiansen inn som trener og konsulent. Kristiansen er en trener med lang fartstid, og var blant annet trener for Geir Karlstad og Johann Olav Koss. Han er ansatt i Olympiatoppen og sitter på erfaring og kunnskap som vil være svært nyttig for å kvalitetssikre vårt arbeid. Han vil følge oss opp jevnlig, være en coach og samtalepartner med Ramsrud og være aktiv i treningsplanleggingen. Vi har ikke penger eller kapasitet til å ha et stort team rundt oss. Vi har med oss noen få, men viktige fagpersoner. Disse skal alle bidra med sin spisskompetanse og gjøre vårt team profesjonelt og konkurransedyktig.

Supporterteam
Vi har et supporterteam som kaller seg Team Haugli. De er i stadig vekst og har i dag omlag 500 medlemmer. De reiser rundt på skøyteløp og vi er stolte over å ha en slik støtte i ryggen.


Hilsen Maren og Sverre Haugli